Jelenlegi hely

Hibaüzenet

Deprecated function: mktime(): You should be using the time() function instead eval() függvényben (/home/hitelesforras/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code 1 sor).

gazdaság

Lecsaptak a kínaiak a magyar cég találmányára

Nemcsak pénzt, hanem értelmes feladatot kell adni a vállalkozóknak, hogy elinduljon a magyar gazdaság növekedése - véli Mészáros Csaba, az evopro alapító vezérigazgatója, akinek nulla emissziós buszai iránt Keleten egyelőre nagyobb az érdeklődés, mint itthon.

Hazugságvizsgálóval figyelik Orbánt

A Gyurcsány-kormány volt titokminiszterének testvére, Szilvásy Péter által mind a mai napig üzemeltetett „Kormányzati Tanácsadó Jósda" szerint az április 6-i országgyűlési választásokon „az Összefogás pártjai nyernek, legalább 60 százalékos többséggel".

Moszkva után Peking - Orbán most Kínába megy

India, Japán, Törökország és Oroszország után Orbán Viktor hamarosan Pekingbe látogat. A külpolitikai offenzíva nyomán ismét fellángol a vita: Nyugatról való „kivezetésünket” készíti elő a kabinet, vagy csak beszálltunk a globális versenybe? És hol a helye Kína stratégiájában a Budapest és Belgrád közötti vasútvonalnak? 

Magyarország és az „óriások tyúkszeme"

A rezsicsökkentés megvédését és folytatását nevezte az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján, hétfőn, napirend előtt. 2014 a rezsiharc éve lesz - jelentette ki a kormányfő, aki azt is mondta: a kabinetnek létre kell majd hoznia az első nonprofit energiaszolgáltatót.

Baráti bírálat Orbánéknak: itt lakik az Úristen?

Nagyon rossz az ország híre, ezért vállalta, hogy Budapesten részt vesz a Magyarország Barátai Egyesület rendezvényén. Az 1956 óta Svájcban élő neves újságíró, a rendszerváltás-szakértő Oplatka András ugyanakkor a magyar kormányt is bírálja az ország rossz megítélése miatt. 

Így lesz állami a tankönyvkiadás

Nem tudott kiadót venni az állam, ezért az OFI bázisán hoz létre új állami tankönyvkiadót a 2004-ben elprivatizált helyett. A törvény megengedi, hogy kettőnél több tankönyv legyen, és a magánkiadóknak is teret enged. A valódi versenyt azért lenne érdemes fenntartani, hogy hosszabb távon se szürküljenek el a tankönyvek.

Január végén kezdi tárgyalni az Ab a kormány beadványát devizahitel-ügyben

Január végén kezdi tárgyalni az Alkotmánybíróság a kormány devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésre irányuló indítványát - közölte Bitskey Botond, az Alkotmánybíróság (Ab) főtitkára pénteken az MTI érdeklődésére.

A kormány indítványa november végén érkezett, az előadóbíró már elkészítette határozat-tervezetét, és a téma szerepelni fog az Ab január utolsó hetében tartandó ülésének napirendjén - tette hozzá. 
A főtitkár arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy pontosan mikor lesz döntés.

Orbán a világ legsikeresebb magyarjaival találkozik

A hétvégén kéttucat országból közel 80 magyar származású tudós és üzletember gyűlik össze Budapesten a Friends of Hungary - Magyarország Barátai Alapítvány meghívására. Bár találkoznak Orbán Viktorral is, Vizi E. Szilveszter akadémikus, kuratóriumi elnök szerint nem kampányeseményről van szó és az új szervezet nem a Magyarok Világszövetségének konkurenciája lesz.

Brit pénzügyminiszter: „Reform nélkül hanyatlásnak indul az EU”

Az Európai Unió máris kezd lemaradni olyan feltörekvő gazdasági erőcentrumok mögött, mint Kína vagy India, és az intézményi-szabályozási keretek teljes reformja nélkül végképp hanyatlásnak indul - mondta szerdán a brit pénzügyminiszter.

George Osborne alig burkolt utalást tett arra is, hogy az EU reformja nélkül Nagy-Britannia számára esetleg nem marad más választás, mint a távozás az unióból.

több ezer eladósodott családon segített már a NET-program

Oldalak