„A legjobb energia az el nem fogyasztott energia”- fogalmazott a pályázat bejelentő sajtótájékoztatóján a fővédnök, Németh Lászlóné. A tárcavezető hozzátette: az MVM Partner kezdeményezése összhangban van a Nemzeti Energiastratégiával, amelynek egyik célja az energiahatékonyság növelése. Ennek nyilvánvaló gazdasági hozadéka – például a növekvő versenyképesség – mellett környezeti haszna is van. A csökkenő energiafelhasználás a jövő generációk számára segít megőrizni természeti erőforrásainkat – hangsúlyozta a miniszter.

A pályázat célja, hogy olyan vállalkozásokat díjazzon, amelyek működésük során következetesen törekednek a tudatos energiagazdálkodásra, és ezzel hozzájárulnak a szemléletformáláshoz. A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások már megvalósított energiahatékonysági intézkedéseiket bemutató pályázatukat 2014. március 6-ig nyújthatják be awww.energiatudatossag.mvmp.hu oldalon.

 

A beérkező pályaműveket neves hazai gazdasági szakértőkből és döntéshozókból álló zsűri bírálja el. A testület munkájában a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár vesz részt.

A díjazott pályaműveket a program zárásaként megrendezett szakmai konferencián mutatják be 2014 májusában, a pályázat nyertesei is itt vehetik majd át elismeréseiket.