Kultúra

Japán filmek és sorozatok érkeznek házhoz ingyenesen

Egy év kihagyás után június 5. és július 3. között újra megrendezik a JFF Online Japán Filmfesztivált, amelyen eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, ingyenesen tekinthető meg 23 kortárs japán film. Idén először két televíziós minisorozat is a program részét képezi.

tovább
Csíksomlyói szónok: fiatalok, legyetek nagyon észnél!

A hamarosan következő egyházi esemény, a pünkösd. A hitben és szeretetben való megújulásra, megerősödésre intette a zarándokokat szombati szentbeszédében Felföldi László, a pécsi egyházmegye püspöke, az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka.

tovább
Pünkösd: íme az egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

tovább
Temérdek pénzt hagytak Magyarországon a filmes produkciók

Csaknem egymilliárd dollárt költöttek el tavaly Magyarországon külföldi filmes produkciók, az összeg megnégyszereződött 2018-hoz képest - hangzott el a 77.

tovább
Nem rázták meg túlzottan a kritikus hangok Coppolát

Egymást követték a hollywoodi sztárok a 77.

tovább
A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd – a húsvét és a karácsony mellett – a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

tovább
Meghalt Dabney Coleman

A Golden Globe- és Emmy-díjas amerikai színész 92 éves volt. A kaliforniai Santa Monicában elhunyt színész halálhírét lánya, Quincy Coleman jelentette be

tovább
Blues és film – zenés road movie készül Hobo életművéről

A mintegy nyolc évtizedes életutat megfilmesítő Nem lehet két hazád című alkotás forgatókönyvírója Turczi István, rendezője Szalay Péter, producere Csáky Attila – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) pénteken.

tovább
Kórházba került Jordán Tamás

A színművészt maga osztott meg részleteket az állapotáról.

tovább
Egy nagy meglepetés Didier Deschamps Eb-keretében

A sérüléssel bajlódó Kingsley Coman mellett a szaúdi ligában futballozó N'Golo Kanté behívása jelenti a legnagyobb meglepetést a nyári németországi Európa-bajnokságra készülő francia labdarúgó-válogatott keretében.

tovább

Oldalak