L.

AIPA
Fejlődő piaci szektorok, innovatív mentorok A gazdaság- és a vállalkozásfejlesztést helyezi középpontjába az AIPA Nonprofit Kft. 2016-tól igénybe vehető komplex szolgáltatásrendszere, melyet a Kecskeméti Főiskolával és a Kecskeméti Önkormányzattal együttműködve a Tudáspark elnevezésű TÁMOP-4.2.1.C-14/1/Konv-2015-0011-projekt keretein belül,...
Megváltoztak a pályázati arculatra vonatkozó szabályok pályázat Tájékoztatás az Új Széchenyi Terv arculati elemeinek használatáról2014. május 20. Az Új Széchenyi Terv kötelező arculati elemeinek használatára vonatkozóan 2014. május 20-tól a következő előírás az irányadó: A kedvezményezettek - az Új Széchenyi Terv logó mellett - a “Magyarország megújul”...
Lecsaptak a kínaiak a magyar cég találmányára itthon, külföld, gazdaság Nemcsak pénzt, hanem értelmes feladatot kell adni a vállalkozóknak, hogy elinduljon a magyar gazdaság növekedése - véli Mészáros Csaba, az evopro alapító vezérigazgatója, akinek nulla emissziós buszai iránt Keleten egyelőre nagyobb az érdeklődés, mint itthon. India után Kínába is elkísérte Orbán...

Motivátor Nagydíj: itthon is lehet vállalkozni

Megosztás

A LENOVO elindította hazai egyetemisták számára kiírt, közösségi tehetségkutató pályázatát. A kezdeményezés legfőbb célja felhívni a figyelmet azokra a tehetséges magyar fiatalokra, akik igazán tettre készek, célokkal, belső motivációval.

A világ első számú PC gyártója megtartotta rendhagyó sajtótájékoztatóját az Iskolában, amelynek keretén belül bejelentette legújabb táblagépeit és tehetségkutató pályázatát, a Motivátor Nagydíjat.

A Motivátor Nagydíj

sajtóreggelijén jelentette be a Lenovo magyarországi képviselete legújabb szakmai kezdeményezését, amellyel a fiatal pályakezdőket és egyetemistákat szólítják meg. A kampány legfőbb célja felhívni a figyelmet azokra a fiatalokra, akik egyedülálló motiváltsággal és szorgalommal rendelkeznek, akik nem félnek tenni és áldozatot hozni a sikerért, valamint megmutatni, hogy itthon is lehet karriert építeni és ügyesen vállalkozni.

A pályázatban

bármilyen felsőoktatási intézmény aktív hallgatója részt vehet, szakiránytól és évfolyamtól függetlenül, ezenkívül olyan 30 év alatti fiatalok részvételét is ösztönzi a Lenovo, akik szívesen együttműködnek egyetemistákkal. A Lenovo Motivátor Nagydíjra  a pályázók Magyarországon idén először Prezi-ben is feltölthetik nevezéseiket egy Facebook alkalmazáson keresztül.

A zsűri

A nyertes pályázatok elbírálását a Motivátor Nagydíj-ra felkért szakmai zsűri  végzi: Dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája és a Chello Central Europe produkciós igazgatója, valamint Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója.

„Fontosnak érezzük, hogy Magyarországon az üzleti szférában is egyre több helyen jelenjen meg a fiatalok támogatása, mint célkitűzés. Szívesen állunk olyan kezdeményezések mellé, ahol az egyetemisták lehetőséget kapnak szakmai karrierjük építésében vagy vállalkozási terveik megvalósításában. Az ifjúságot nem motiválni kell, mert belülről jön a lelkesedésük, hanem utat kell nyitni az újító törekvésüknek, a hasznosítás vágyuknak, amit a környezetüknek, a családjuknak szeretnének felmutatni. Ami hiányzik a fiataloknak: az a visszajelzés, hogy észrevegyék, a publikálási lehetőség. Ez az a támogatás amit a Lenovo nyújt, a visszhang hatás, hogy tudják jó irányba mennek, vagy másik út is van.  Ha visszajelzést kap a korosztályától az nagyon pozitívan visszahat.”– tette hozzá Dr. Klinghammer István, Felsőoktatásért felelős államtitkár.

A kampányról

A kampányra minden 30 év alatti fiatal nevezhet egyedül vagy csapatban (max. 3 fős), ha a pályázók között minimum egy egyetemista jelen van. Pályázni szeptember 23-tól október 30-ig lehet.