Hibaüzenet

Deprecated function: mktime(): You should be using the time() function instead eval() függvényben (/home/hitelesforras/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code 1 sor).

Orbán a világ legsikeresebb magyarjaival találkozik

Megosztás

A hétvégén kéttucat országból közel 80 magyar származású tudós és üzletember gyűlik össze Budapesten a Friends of Hungary - Magyarország Barátai Alapítvány meghívására. Bár találkoznak Orbán Viktorral is, Vizi E. Szilveszter akadémikus, kuratóriumi elnök szerint nem kampányeseményről van szó és az új szervezet nem a Magyarok Világszövetségének konkurenciája lesz.

Bár Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a Magyar Krónika laptervében szerkesztőbizottsági tagként számított Vizi. E. Szilveszterre, az MTA volt elnökére, a tudós az elsők között jelezte: semmilyen megbízatást nem vállalt el. A visszautasítás indokairól is beszél a Heti Válasznak adott interjújában a neves agykutató, aki most a Magyar Krónikánál némileg nagyobb léptékű terven dolgozik: a hétvégén a világ húsz országából közel 80 magyar származású tudós és üzletember gyűlik össze Budapesten.

Az eseményt a Vizi. E. Szilveszter által vezetett Friends of Hungary - Magyarország Barátai Alapítvány szervezi, melynek legfőbb célja német példára összehozni a magyar gyökereikre büszke csúcskoponyákat: hazánkba érkezik többek között Oláh György Nobel-díjas kémikus, Lajtha Ábel, az egyik legnagyobb amerikai neurokémiai intézet korábbi igazgatója, a szingapúri kormány kutatás-fejlesztési stratégiáját elkészítő Sir George Radda és George Pataki, New York állam volt kormányzója.

 

„Nem tömegszervezetet, hanem példaadásra képes véleményformáló közösséget építünk. Bemutatni tervezzük például, hogy tudósok, üzletemberek miként találták meg külföldön szerencséjüket, hogyan tudtak kemény munkával alkalmazkodni és eredményeket elérni, miközben megtartották magyarságukat vagy magyar kötődésüket" - feleli Vizi. E. Szilveszter, amikor arról faggatjuk: a mára teljes jelentéktelenségbe süllyedt Magyarok Világszövetségének alternatívája készül-e.