Regionális gazdasági hírek

Az Európai Unió a dohánytermékek adóztatásának alapvető felülvizsgálatára készül. Ennek keretében a hagyományos dohánytermékek jövedéki adóterhe látványosan emelkedne, de az új típusú termékek sem menekülnének meg a magasabb sarc elől.

A 3000 milliárd dolláros kriptopiacon egymást érték idén a csődök, az eszközök összességében értékük 72 százalékát elvesztették - és mégsem csapta meg az összeomlás szele a globális pénzpiacokat. De nem lesz ez mindig így.

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be a PB-gázpalackok hatósági áras szabályozásáról – közölte Berki Sándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Több mint 5300 milliárd forintot fordítunk az agrárium támogatására, a magyar gazdák működése garantáltan és biztonsággal finanszírozott 2027-ig – fejtette ki az agrárminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Legfeljebb 20 ezer forintért lehet benzint venni a Shell kútjain. Gázolajból maximum 50 ezerért lehet tankolni.

2022. első 6 hónapjának végén az önkéntes nyugdíjpénztárak által kezelt vagyon 5,9, a magánnyugdíjpénztárak által kezelt vagyon pedig 11,4 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban – tájékoztatott a jegybank.

A légiutaskísérő-személyzet tagjai közt szívesen látná ennek a korosztálynak a jelenleginél több képviselőjét a diszkont légitársaság.

Csak a szankciók feloldása fékezhetné az élelmiszerek drasztikus drágulását - hangoztatta az agrárminiszter a Magyar Nemzetnek.

Bő egytizedével növekedett az idei év első tíz hónapjában a hazai motorkerékpár-piac, miközben már a tavalyi egész éves teljesítményt is sikerült felülmúlni.

Az elhanyagolt gázkészülékek nemcsak balesetveszélyesek, hanem többet is fogyasztanak.

Oldalak