Regionális gazdasági hírek

A hatósági árstop bevezetésének napján tartott ellenőrzést a fogyasztóvédelem, és egy pécsi Aldiban szabálytalanságot talált. A cég szerint csak tévedés történt, de a 10 forintos mulasztás sokkal többe került.

A magas energiaárakra reagálva végleg leállítja gyártását a legnagyobb szlovákiai alumíniumfeldolgozó, a Slovalco szeptembertől - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a vállalat közlésére hivatkozva szerdán.

Fél éves mélypontra esett a szerdai kereskedésben az olajár, miután ismét erőre kaptak a recessziós félelmek, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokból a vártnál alacsonyabb nyersolaj- és benzintartalék-adatok érkeztek.

OVF: a hétvégétől mérsékelten javulhat az aszályhelyzet.

Egy kormányrendelet jelentősen kibővítette a testület hatáskörét.

Az euróövezet gazdasága a második negyedévben az első becslésnél némileg kisebb mértékben nőtt éves és negyedéves összevetésben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán ismertetett adatai szerint.

Új irányítás szervezetet hoz létre a 4iG Nyrt., amely Magyarország és a régió egyik meghatározó infokommunikációs vállalatcsoportja.

A Magyar Nemzeti Bank különleges, hatszög alakú színesfém emlékérem-sorozatot bocsát ki a Nemzeti Hauszmann Program eredményeinek bemutatására, amelynek 7 eleme összeilleszthető lesz. A sorozat első tagja az egy évvel ezelőtt megnyitott Szent István-teremről készült.

A Takarékbank elemzői szerint hazai GDP növekedése mind éves, mind negyedéves alapon jócskán túlteljesítette a régió országainak növekedését.

A Takarékbank elemzői szerint hazai GDP növekedése mind éves, mind negyedéves alapon jócskán túlteljesítette a régió országainak növekedését.

Oldalak