Regionális gazdasági hírek

Az otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A világ legnagyobb, autóipari alkatrészeket és berendezéseket beszállító vállalata, a Bosch szerint az elkövetkező években jelentősen fellendül a kínai autógyártók üzemépítési aktivitása Európában.

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége.

63,4 milliárd pluszforrást biztosít a Kormány a kórházak adósságrendezésére

Emelkedett a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Az idei első negyedévben szinte ugyanannyi motorbenzin és 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly az első három hónapban, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal csökkent – tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Jelenleg mintegy 120 ezer vendégmunkás dolgozik Magyarországon.

Népszerű az online értékpapírszámla-nyitás, négy hónap alatt 40 ezren nyitottak így számlát és 60 milliárd forintért vásároltak állampapírt – jelentette be Facebook-bejegyzésében Varga Mihály.

A KSH a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját.

Az olasz törvények értelmében nem lehet Milanónak hívni a legújabb Alfa Romeót, mivel nem Olaszországban készül.

Oldalak