Külföldi hírek - külföld

Az Egyesült Királyságot megrázta a kedd esti, nyílpuskával elkövetett hármas gyilkosság. A tragédia azonban nem egyedülálló, sőt, az utóbbi években egyre szaporodnak a hasonló esetek, sőt, a királynő ellen is megpróbáltak annak idején számszeríjjal merényletet elkövetni.

Az ok Magyarország "Oroszországgal kapcsolatos álláspontja".

Ha Dél-Korea is elkezd fegyvereket szállítani Ukrajnának, Kijev nagyon értékes szövetségesre tesz szert.

Meghalt Magomed Handajev tábornok, az orosz védelmi minisztérium vizsgálóbizottsági elnöke.

A szlovák miniszterelnök szerint a progresszív ideológiai rákként terjed.

Hosszú ideje vita tárgya Németországban az általános hadkötelezettség "visszavezetése", de most az Ifo Gazdaságkutató Intézet jelentős ellenérvet állított.

Hét százalékkal csökkent 10 év alatt az Európai Unióban a kórházi ágyak száma, amely az EU statisztikai hivatala, az Eurostat 2022-ben elvégzett, csütörtökön közzétett felmérésében ismertetett legutóbbi adatok szerint 2,3 millió volt.

Volodimir Zelenszkij erről csütörtökön Washingtonban Jens Stoltenberg, NATO-főtitkárral közös sajtótájékoztatóján beszélt a NATO-Ukrajna Tanács ülése előtt.

A hivatalos közlés szerint a béke lehetőségeiről egyeztettek Mar-a-Lagóban.

A koronavírus-járvány hatása miatt 2020-ban és 2021-ben bekövetkezett csökkenés után az Európai Unió népessége tavaly már a második egymást követő évben nőtt, ami a bevándorlásnak, valamint az Ukrajnából elmenekültek jelentős számának tudható be - derült ki az uniós statisztikai hivatal, az Euros

Oldalak