Külföldi hírek - külföld

Őrizetbe vették a zaporizzsjai erőmű két alkalmazottját, akiket azzal vádolnak, hogy irányzóként segítették az ukrán tüzérséget - közölték szerdán a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát hatóságok.

Európa valamennyi kormányának növekvő fejfájást okoz az energiaárak növekedése, a lehetséges ellenintézkedések köre viszont szinte minden esetben eltérő.

Főleg a Krímben lévő orosz bázisok elleni támadások mutatják azt, hogy Ukrajna katonailag egyre veszélyesebb Oroszország számára – mondta Bendarzsevszkij Anton, a posztszovjet térség szakértője.

A klímaváltozás költözésre bírhatja a Mediterráneumban a világ egyik leghangosabb rovarját, Provence-ban a szakértők szerint egyértelműen a forróság miatt.

A kínai védelmi minisztérium szerdai bejelentése.

A harcok mérséklődése egy nagyobb orosz támadás előszele lehet.

A vonat megpróbált visszatolatni a lángló erdőből, azonban az utasok egy része inkább gyalog akart menekülni.

Mahmúd Abbász palesztin elnök a nagy nemzetközi felháborodás hatására módosította azon kijelentését, amelyben kedd esti berlini sajtóértekezletén a holokauszthoz hasonlította Izrael palesztinokkal szembeni politikáját – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Az amerikai hírszerzés már novemberben közölte egy bizalmas megbeszélésen, amelyre a magyar kormány is hivatalos volt, hogy Vlagyimir Putyin le fogja rohanni Ukrajnát
A magyar külügy egyelőre nem reagált a Washington Post értesüléseire.

Mihajlo Podoljak, Volodmimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadója szerint várhatók még olyan támadások, mint amilyeneket a közelmúltban véghez vittek Krímben a megszálló oroszok kárára.

Oldalak