Egészségügyi hírek

Az AstraZeneca-vakcina rehabilitációja várható

Németországban hamarosan dönthetnek arról, hogy folytatódjon-e a 65 felettiek oltása a britek vakcinájával.

tovább
Hitek és tévhitek a hüvelyszárazságról

A hormonális és vérkeringési változásokat közvetítő hüvely szöveti felépítése is rendkívüli. Szentágothai professzor fogalmazásában: a hüvely rugalmas rostokba ágyazott, hatalmas simaizomtömeg, melyben a falat borító hám szerkezetén kívül más rendezettség nehezen ismerhető fel.

tovább
Szlávik: elképzelhető, hogy szigorítani kell az intézkedéseket

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elképzelhetőnek tartja, hogy szigorítani kell a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott intézkedéseken, mert a vírusmutánsok miatt egyre többen fertőződnek meg, és kerülnek kórházba.

tovább
Koronavírus - Több mint 721 ezer a beoltottak száma, 2764 új fertőzött és elhunyt 130 beteg

Folyamatosan zajlik az oltás, már 721 677 fő a beoltottak száma, közülük 252 847 fő már a második oltását is megkapta.

tovább
Már egyetlen dózis Pfizer- és AstraZeneca-oltás is nagyon hatékony

A legfrissebb brit szakértői tanulmány szerint az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár, illetve a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyaga már egyetlen dózis beadása után is igen magas hatékonysággal veszi elejét a kórházi kezelést igénylő súlyos Covid-19 megbetegedés kialakul

tovább
Húgysav - Mit jelent, ha magasabb vagy alacsonyabb a szintje?

Egészséges emberek esetében a vérben keringő húgysav kétharmad része a vesén keresztül ürül, a fennmaradó húgysav pedig az izzadság, illetve a bélrendszer segítségével távozik a szervezetből. Mikor mérhetnek emelkedett értéket, és mit okozhat mindez a szervezetben?

tovább
Gyakori gyermekkori gondok: körömrágás, bepisilés

Sok családban küzdenek kisebb-nagyobb gondokkal a gyermeknevelés terén. Ezek közül van néhány olyan, amelyik hátterében a leggondosabb orvosi vizsgálat sem derít fel szervi okokat, így felmerül a pszichés háttér.

tovább
Mikor keressünk fel fül-orr-gégészt?

Panaszok, melyek észlelése esetén mindenképpen azt javasoljuk, hogy keressen fel fül-orr-gégészeti szakrendelést.

tovább
Nyájimmunitás - Mikor érhető el? Elérhető egyáltalán?

Egészen valószínű, hogy még 2022-ben is szájmaszkot fogunk hordani, mert adott helyzetben majd viselnünk kell - fogalmazott február 22-én dr. Anthony Fauci, az amerikai járványügy legnagyobb szaktekintélye.

tovább
Növelte a lekötött Pfizer-vakcina mennyiségét Magyarország

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoz

tovább

Oldalak