Egészségügyi hírek

Szívbarát táplálkozás - Hogyan étkezzünk szívünknek kedvezően?

A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásában számos kockázati tényező vesz részt, amelyek közül a táplálkozás az egyik legkiemelkedőbb, amellyel befolyásolható a betegség kialakulása, előrehaladása. Helyesen megválasztott étrenddel növelhető a gyógyulási esély és a várható élettartam.

tovább
A nők hormonváltozásának tüneteire életbevágó figyelni!

A kislányok, a kamaszok, a kismamák, a változókor küszöbére lépők s az azt hosszú évekig megszenvedő nők életét jelentősen befolyásolják a különböző hormonváltozások és az esetleges hormonzavarok.

tovább
Hová tűnnek a hiperaktív, ADHD-s gyermekek nyáron?

Bár a fenti kérdés valós jelenségre utal, mégis pontosításra szorul.

tovább
Miről árulkodik a hüvelyi folyás?

A hüvelyi folyás sok nőnek okoz olykor-olykor bosszúságot. Ha normálistól eltérő az állaga, a mennyisége, illetve a szaga, akkor az nagy valószínűséggel valamilyen fertőzésre utal, melyet mihamarabb kezelni szükséges. Arról, hogy milyen esetekben érdemes szakemberhez fordulni, dr.

tovább
Veszélyes szövődményekre hívják fel a figyelmet a Cukorbetegek Világnapján

Hazánkban megközelítőleg 1 millió diagnosztizált cukorbeteg van, becslések szerint viszont további több százezer ember élhet úgy Magyarországon, hogy nem tud anyagcsere-betegségéről.

tovább
A szívinfarktus és a hirtelen szívhalál

A hirtelen szívhalált szenvedők számára a leghatékonyabb segítség az újraélesztés mielőbbi megkezdése, a mentők értesítése, és a defibrillátor alkalmazása.

tovább
Mi lesz az alternatív technológiák sorsa a dohányzás visszaszorításában?

A dohányzási ártalom csökkentése körüli vita a Lancetben sem veszít aktualitásából. A tudományos folyóiratban rendre szakértői eszmecsere zajlik a dohányzás visszaszorításával és az ártalomcsökkentésként ismert paradigmaváltással kapcsolatban.

tovább
Nőtt az igazolt majomhimlős esetek száma hazánkban

Már 12 igazolt majomhimlős van Magyarországon - tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

tovább
Majomhimlő - Horvátországban is megjelent

Horvátországban is diagnosztizálták a majomhimlő első fertőzöttjét - közölte a Jutarnji List című horvát napilap.

tovább
Sport és hidratáció - Mivel pótoljuk az elvesztett folyadékot?

Sportolás közben, legyen szó akár hobbisportolásról, akár versenysportról, fontos odafigyelnünk a megfelelő folyadékpótlásra a szervezet folyadék-, valamint só (elektrolit) háztartásának biztosítása érdekében.

tovább

Oldalak