Egészségügyi hírek

5 gyógyszer, amely növeli a vércukorszintet

Számos gyógyszeres kezelés szövődményei közé tartozik a vércukorháztartás megzavarásának lehetősége. Ebben a cikkben azokat a leggyakoribb gyógyszercsoportokat tekintjük át, amelyekről ismert, hogy növelik a vércukorszintet, és néhány gyakorlati tippet is olvashat ennek leküzdésére.

tovább
Az orvosi mezoterápia

Az orvosi mezoterápia egy hatékony és népszerű kezelési módszer, amit széles körben alkalmaznak a bőr megújítására és revitalizálására.

tovább
Tüdőmétely-fertőzés (paragonimiasis)

A tüdőmétely nyers vagy nem megfelelően átsült édesvízi rák fogyasztásával kerülhet a szervezetbe. Milyen tünetek esetén gondoljunk tüdőmétely-fertőzésre? Hogyan kezelhető a fertőzött beteg?

tovább
Gyermekek és serdülők nőgyógyászati vizsgálata

A gyermeknőgyógyászat az orvostudomány azon ága, amely a csecsemő, gyermek és serdülő lányok nőgyógyászati ellátására összpontosít. A fiataloknak speciális igényeik vannak a felnőttekhez képest, nemcsak a kezelendő elváltozások, de a terület pszichológiai vonatkozásai miatt is.

tovább
Kullancs-térkép: melyek a veszélyeztetett területek?

Kíváncsi, hogy az elmúlt években földrajzilag hol fordult elő a legtöbb kullancs okozta megbetegedés, melyek hazánkban a nagy fertőzéskockázatú területek? Hol, melyik időszakban és mely betegségekkel kell a legjobban vigyázniuk a kirándulóknak?

tovább
Tévhitek és tények a gombákról

Néhány, gombákkal kapcsolatos, széles körben elterjedt tévhit igen veszélyes lehet, különösen akkor, ha gombamérgezés történik. Cikkünkben sorra vesszük a 16 leggyakoribb gombákkal kapcsolatos tévhitet, és eloszlatjuk a félreértéseket.

tovább
Egy ritka betegség: a De Sanctis-Cacchione-szindróma

A De Sanctis-Cacchione-szindróma a xeroderma pigmentosum (XP) három klinikai megjelenési formájának egyike, mely szellemi és neurológiai zavarokkal jár.

tovább
Személyiségváltozást is okozhatott a COVID-pandémia

Számos kutatás foglalkozik a koronavírus-járvány hatásával, azonban ezek többsége a testi tünetekre, betegségekre fókuszál. Az igazság az, hogy a pandémia a mentális egészségünkre is óriási hatással volt.

tovább
Táplálkozás és termékenység - Milyen ételekkel támogatható a fogantatás?

Ha belegondolunk, hogy a petesejt és a hímivarsejt mennyire érzékeny a külső behatásokra, logikus, hogy a terhességre való felkészülés és a babavárás időszakában mennyire fontos az, hogy mit fogyasztunk.

tovább
A szép haj feltétele az egészséges fejbőr

A legtöbb ember csak kevés figyelmet szentel fejbőrének. Pedig ez testünk egyik legérzékenyebb felülete, és nem utolsósorban állapota alapvetően meghatározza, hogy néz ki és milyen minőségű a hajunk.

tovább

Oldalak