Jelenlegi hely

Egészségügyi hírek

Szem- és légúti fertőzésekre is hajlamosít a Sjögren-szindróma

Az autoimmun betegségben érintetteknél a szem- és szájszárazság nemcsak kellemetlen tünet, de szövődmények forrása is lehet.

tovább
Az elhanyagolt gyermekek közül négyszer többen szenvednek mentális betegségekben

Azt eddig is tudtuk, hogy az agresszív felnőttek viselkedése többnyire a gyermekkorukra vezethető vissza. (Ezért is hivatkoznak oly sokan a bíróságon arra, hogy nehéz gyermekkoruk volt.) Ennél pontosabb vizsgálatról olvastunk a Medicalxpressben.

tovább
A migrénes roham megelőzése

A mindennapi gyakorlatban sokszor gyógyszeres és nem-gyógyszeres kezelések együttes alkalmazását javasoljuk, mert ezektől várható a legjobb hatás.

tovább
Vércukor-önellenőrzés cukorbetegségben

A cukorbetegség kezelésének célja, hogy a vércukorértékei közel olyan tartományban mozogjanak, mint az egészséges embereknél, és elkerülhesse a cukorbetegség heveny és krónikus szövődményeit.

tovább
A csokoládé: hasznos vagy káros?

Tejcsokoládé, keserű csokoládé, fehér csokoládé, töltött vagy töltetlen: a csokoládé ma már számos változatban kapható. Gyerekek, felnőttek, fiatalok és idősek hazánkban is évente több kilót esznek meg belőle. Sokak számára a csokoládé fogyasztása jutalmazást, boldogságot jelent.

tovább
Egy az Egészség Program - One Health Commission

Ki ne tudná, hogy az emberi faj csak egyike a Földön élő számtalan élőlénynek? Az sem vitatható, hogy létünk és fennmaradásunk környezetünk függvénye.

tovább
A betegség nem válogat - Sztárok, akik bátran felvállalják

A psoriasis egy úgynevezett autoinflammatórikus betegség, amit a bőr veleszületett immunrendszerének túlzott válasza indít el, melyet számos immunológiai folyamat követ, ami végül a hámsejtek abnormális osztódásához vezet.

tovább
A Scheuermann-féle megbetegedés

A Scheuermann-kór az úgynevezett strukturális háti gerinc görbületének növekedéséhez tartozó kórkép, ezen belül is az a csoport, ahol a háti gerinc egészére terjed ki a görbület fokozódásának mértéke, ennek kompenzálása céljából nő a gerincoszlop nyaki és ágyéktáji részének mell irányába görbülés

tovább
Önálló fejfájástípusok

Melyek az önálló fejfájások legfontosabb képviselői?

tovább
Szemárpa, jégárpa és kezelésük

Szemárpa valószínűsíthető, ha a következő tüneteket tapasztalja: a szemhéj duzzadttá, pirossá válik, előre hajolva nyomódik, lüktet. A kötőhártya bepirosodhat, a szemrés váladékozhat, a szemhéjakon göb észlelhető.

tovább

Oldalak