Külföldi hírek - külföld

Svédország, Finnország, de az Észak-atlanti Szerződés Szervezete is örülhet. Néhány hét alatt le is zajlik a csatlakozás.

Srí Lanka évtizedek óta nem tapasztalt gazdasági krízissel szembesült: a következő két hétben csak buszok, vonatok, egészslgügyi szolgáltatók által használt járművel és ételszállítók tölthetik meg üzemanyagtankjaikat az országban.

Amerikai erők saját keddi közlésük szerint drónról likvidáltak a szíriai Idlíb tartományban egy iszlamista terroristát, az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő Hurrasz al-Din vezetőjét.

Közleményt adott ki az orosz külügy. Francis Fukuyama is az oroszok listáján.

Ezzel a szervezet főtitkára az Ukrajnában dúló orosz agresszióra utalt.

Ehhez még Londonnak is lesz egy-két szava.

Az Európai Unió Tanácsa kedden hozzájárult a koronavírus elleni védettséget igazoló uniós tanúsítvány létrehozásáról szóló, június 30-án lejáró rendelet érvényességének egyéves meghosszabbításához.

Kína enyhítette a koronavírus-járvány miatt a beutazásra vonatkozóan bevezetett egyes szabályokat, lerövidítve az országba külföldről érkezők számára előírt karanténidőszakot - derült ki a kínai Államtanács járványkezelésért felelős egységének kedden kiadott irányelveiből.

Azt közölték, hogy a légierő csapása nyugati gyártmányú fegyvereket és lőszereket ért, amelyeket a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatoknak szándékoztak továbbszállítani, és a bevásárlóközpont használaton kívül volt.

A világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport (G7) felszólította a jelentős élelmiszerkészletekkel rendelkező országokat és vállalatokat, hogy korlátozások és piaci torzítások nélkül segítsenek enyhíteni az élelmiszerhiányt - derült ki a G7 németországi csúcstalálkozójának keddi zár

Oldalak