Jelenlegi hely

Hibaüzenet

Deprecated function: mktime(): You should be using the time() function instead eval() függvényben (/home/hitelesforras/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code 1 sor).

Külföldi hírek - külföld

Ismét gyanúban a már elítélt izraeli politikus

Vizsgálatot rendelt el az ügyészség egy korrupciós ügyben Arije Deri izraeli belügyminiszter ellen, akit miniszterként elkövetett megvesztegetési vétségek miatt 2000-ben egyszer már három év börtönre ítéltek - jelentette szerdán egy izraeli televíziócsatorna.

tovább
Visszakoztak az amerikai elnökjelölt-aspiránsok

Visszatáncoltak az amerikai republikánus párti elnökjelölt-aspiránsok azon korábbi ígéretüktől, hogy bárki legyen is a párt elnökjelöltje, támogatják.

tovább
Még a héten új kormánykoalíció alakulhat Brazíliában

Még ezen a héten új kormánykoalíciót alakít Dilma Rousseff brazil elnök - közölte helyi idő szerint kedden Jaques Wagner, a leváltással fenyegetett államfő kabinetfőnöke, miután a brazil kormánypárttal, a baloldali Munkáspárttal (PT) szakított fő koalíciós partnere, a Demokratikus Mozgalom Pártj

tovább
Oroszország "elszalasztott lehetősége"

Bírálta a Fehér Ház Moszkvát, amiért az nem vesz részt a csütörtökön kezdődő, kétnapos nukleáris biztonsági csúcstalálkozón Washingtonban.

tovább
Trump-ellenes kampányt indult

"Mexikó Trump ellen" névvel kampányt indítottak helyi idő szerint kedden Mexikóban az ellenzéki, baloldali Demokratikus Forradalom Pártja (PRD) szenátorai Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns ellen.

tovább
Lezuhant egy kisrepülőgép Kanadában

Lezuhant kedden egy kisrepülőgép a Kanada keleti partjainál fekvő Magdalen-szigeteken, a szerencsétlenségben heten meghaltak, köztük az 59 éves Jean Lapierre, az ország korábbi közlekedési minisztere - számolt be a helyi rendőrség.

tovább
Belpolitikai válság Brazíliában

Szakított kedden a brazil kormánypárttal a fő koalíciós partnere, a Demokratikus Mozgalom Pártjának (PMDB) vezetősége közfelkiáltással döntött erről, még súlyosabb helyzetbe hozva a leváltással fenyegetett Dilma Rousseff baloldali elnököt.

tovább
Vádat emeltek a varsói bombariadó miatt

Akár nyolcéves börtönbüntetést is kaphat az a férfi, aki ellen kedden az egyik varsói repülőtéren húsvétkor okozott hamis bombariadó miatt vádat emeltek.

tovább
Először fog közlekedni óceánjáró az északnyugati átjárón

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak az amerikai és kanadai parti őrség illetékesei április 13-án, felkészülendő annak a luxustengerjárónak az esetleges mentésére, amely először fog végighaladni augusztusban az északnyugati átjárón.

tovább
A WHO szerint az ebola már nem jelent veszélyt a világra

A Nyugat-Afrikában kitört ebola járvány már nem jelent veszélyt az egész világra, és az államok képesek megbirkózni az elszigetelt esetekkel - jelentette be kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

tovább

Oldalak