Külföldi hírek - külföld

Nem terrorcselekmény lehetett az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás - közölte a helyi rendőrség vasárnap.

Az Izrael elleni éjszakai támadás "minden célját elérte" - mondta az iráni fegyveres erők főnöke vasárnap hozzátéve, hogy egyetlen városi vagy gazdasági központot sem vettek célba iráni drónok és rakéták.

Több ezer állat pusztult el egy nagy sertéshizlaldában keletkezett tűzben szombaton az észak-közép-németországi Szász-Anhalt tartomány Altmark régiójában.

Több felvételen is látható a szombat esti iráni támadás Izrael ellen.

Irak, Libanon és Jordánia vasárnap reggel bejelentette légterének újbóli megnyitását, amelyet szombat este óta lezártak az Irán által Izrael ellen indított, példátlan támadás miatt.

Amerikai erők segítettek Izraelnek lelőni az iráni drónok és rakéták csaknem mindegyikét - közölte vasárnapra virradóra Joe Biden amerikai elnök, miután Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel egyeztetett telefonon.

Az Izrael elleni iráni támadások nyomán megerősíti közel-keleti jelenlétét a brit királyi légierő (RAF).

Izrael állandó ENSZ-képviselője, Gilad Erdan az X-en közölte, hogy hazája az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését kezdeményezte vasárnapra az iráni támadás miatt.

Az Egyesült Államoknak távol kell maradnia az Irán és Izrael közötti jelenlegi konfliktustól! - intett Teherán ENSZ-missziója az X közösségi médiaplatformon szombat éjjel, hozzátéve, hogy "az ügy lezártnak tekinthető".

A légvédelem ellenrakétái elfogták az Izraelre kilőtt több tucat iráni ballisztikus rakétát - jelentette az izraeli 12-es televízió magas rangú izraeli tisztségviselőkre hivatkozva.

Oldalak