Jelenlegi hely

Külföldi hírek - külföld

Egyre több a fertőzött az olasz partokra érkező bevándorlók között

Az olasz belügyminisztérium karanténhajókon és kaszárnyákban helyezi el a menekülteket, miután egyre többüknél mutatják ki a kötelezően elvégzett tesztek a koronavírus fertőzést.

tovább
Nagyon durva szigorításokat jelentett be Ausztria

Bővül azoknak az országoknak a listája, ahonnan nem lehet repülőgéppel Ausztriába utazni.

tovább
Újabb plágiumbotrány borzolja a kedélyeket Szlovákiában

Alig egy héttel azután, hogy elcsendesedtek a szlovák parlament elnökét, Boris Kollárt ért plágiumvádak, ugyancsak diplomamunkája miatt plágiumgyanúba keveredett a szlovák oktatásügyi miniszter, Branislav Gröhling is.

tovább
Változnak a munkahelyteremtő bértámogatás igénylésének feltételei

A program július 16-tól a nehezebben foglalkoztatható személyek munkaerőpiaci integrációjához járul hozzá, így a támogatás a 25 év alatti regisztrált álláskeresők, illetve a tartós álláskeresők esetében lesz kérvényezhető.

tovább
Jogerős bírósági ítélet az úzvölgyi katonatemető ügyében

A Marosvásárhelyi Táblabíróság kedden kimondott jogerős ítéletben kötelezte Bákó megye prefektusát az úzvölgyi katonatemetőre vonatkozó iratok kiadására.

tovább
Elemző: a lengyel jobboldalon most mindenki győztesnek érezheti magát

Megbénulhatott volna a törvényhozás Lengyelországban, és akár előrehozott választásokhoz is vezethetett volna, ha Adrzej Duda hivatalban lévő államfő helyett ellenzéki jelölt nyeri meg a lengyelországi elnökválasztást – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Rosonczy-Kovács Mihály, a Közép-Euró

tovább
Megkezdődtek a kormányalakítási tárgyalások Szerbiában

Aleksandar Vucic szerb elnök kedden azokkal a pártokkal kezdett tárgyalásokat, amelyek a június 21-i választáson bejutottak a belgrádi törvényhozásba, amelyben a Vajdasági Magyar Szövetség 9 mandátumhoz jut.

tovább
Nem értik, hogyan lett egy halászhajó legénysége koronavírusos

Az argentin egészségügyi hatóságok egyelőre keresik a magyarázatot, hogyan fertőződhetett meg a legénység 35 nap után.

tovább
Orbán Viktor: Franciaország a kölcsönös tisztelet jegyében számíthat a magyarokra

A magyar-francia együttműködés felértékelődéséről írt Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Emmanuel Macron államfőnek küldött a Francia Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

tovább
A britek nem kérnek a Huawei 5G-jéből

A brit távközlési vállalatok 2021-től nem vásárolhatnak a kínai Huawei technológiai óriáscégtől berendezéseket a nagy-britanniai 5G mobilhálózat kiépítéséhez - jelentette be a digitális fejlesztésért felelős minisztérium vezetője.

tovább

Oldalak