Külföldi hírek - külföld

Hamar körbejárta a hír a nemzetközi sajtót, hogy Dánia és Ausztria Izraellel összefogva készül oltóanyag-gyártókapacitást teremteni, miközben a visegrádi országok orosz és kínai szerek beszerzéséről tárgyalnak. Szétporlad az egységes uniós vakcinapolitika? – tették fel a kérdést többen is.

Márciusban és áprilisban, az eddigi hatvan százalék helyett. A nagyvállalatoknál kötelező tesztelés kezdődik. Újra beindítják a vakcinafejlesztést.

Sokan kaptak már oltást, de ezzel együtt elővigyázatossági intézkedések betartása is lazult, így ismét megugrott a napi új fertőzöttek száma.

Az Alpok megmászása jelenti az egyetlen megoldást a Franciaország területére való belépéshez a Balkánról érkezők egy részének számára.

Egyedül a nyugati Vorarlberg került olyan helyzetbe, hogy - jó járványügyi mutatóinak köszönhetően - már március 15-én kinyithatnak az éttermek, valamint a sport és kulturális létesítmények is.

Ugyanannyit vásárol az északi szomszéd, mint amennyit Magyarország is lekötött az orosz vakcinából.

Giuseppe Conte, a Draghi előtti utolsó tisztán „politikai kormány” vezetője visszatér az olasz belpolitikába, és a jelek szerint napokon belül formálisan is átveszi az Öt Csillag vezetését.

Ezzel tennék lehetővé a biztonságos utazást az EU-n belül.

Ha bűnösnek találják az ország február elején őrizetbe vett addigi vezetőjét, nem indulhat a választásokon.

Európa-szerte újabb intézkedéseket vezetnek be: Finnországban rendkívüli állapotot rendelt el a kormány, a német kormány a moselle-völgyi francia határra is kiterjesztette a zárlatot, a cseh kormány rendőrséggel és katonasággal erősíti a korlátozások betartatását.

Oldalak