Külföldi hírek - külföld

Kínai napelemgyártó vállalatok vonták vissza uniós beruházási ajánlatukat, miután az EU Bizottsága illegális állami támogatás gyanúja miatt vizsgálatot indított ellenük.

Jó irányba tett lépés az európai uniós migrációs paktum elfogadása - jelentette ki Vít Rakusan cseh belügyminiszter a nyugat-csehországi Ústí nad Labemben, miután Armin Schuster szász belügyminiszterrel tárgyalt a témáról és a cseh-német határvédelemről.

Több mint túlzás lenne azt állítani, hogy a német sportsajtó egyhangú megértéssel fogadta volna a Hertha BSC történetében mindenekelőtt játékosként, de edzőként is történelmet írt Dárdai Pál menesztését.

Alexander Schallenberg ankarai látogatása idején arról beszélt, hogy Törökország egyre messzebbre kerül az Uniós tagságtól. Ugyanakkor méltatta Bécs és Ankara viszonyát.

Huszonnégy év börtönnel sújtotta egy asztanai bíróság a felesége meggyilkolásával vádolt Kuandik Bisimbajev volt kazah nemzetgazdasági minisztert.

Az előrejelzések szerinti erős szél tovább táplálja az irányíthatatlanná vált tüzet.

Önvédelemre a legrosszabb esetben is szükség lenne - hangzik az indoklás.

Szergej Lavrov megbízott külügyminiszter szerint ahogy Oroszországgal beszélnek, úgy senkivel sem lehet.

Miután úgy tűnt, nyugvópontra jutott a briteknél az úgynevezett Ruanda-terv körüli vita, a múlt héten a Munkáspárt szólalt fel az elképzelés ellen.

A litvániai elnökválasztás vasárnap rendezett első fordulójából a hivatalban lévő államfő, Gitanas Nauseda és a miniszterelnök, Ingrida Simonyte jutott be a második fordulóba az összes leadott szavazat összeszámlálása alapján - közölte a balti ország központi választási bizottsága hétfő reggel.

Oldalak