Kultúra

Első alkalommal adták át a nemzet betlehemét – képek

Első alkalommal adták át a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) népművészeti tagozatának közreműködésével megvalósult nemzet betlehemét az Országház előtti Kossuth Lajos téren, az alkotás 17 szobra és építménye a Kárpát-medence 34 települése fafaragóinak önkéntes munkájával és 64 népművészeti egyesüle

tovább
Dua Lipa már papíron is albán

Albán állampolgárságot kapott vasárnap Dua Lipa koszovói származású brit énekesnő Albánia elnökétől, aki azzal indokolta a döntést, hogy Lipa zenéjén keresztül világszerte híressé tette az albánokat.

tovább
Nemcsák Károly: a József Attila Színház helyzeti előnyben van

A színház nem zár be, de lesznek olyan napok, amikor nem tartanak előadásokat. Korábban már korszerűsítették a színház fűtését és szigetelését, ezért energiahatékonyan működik az intézmény.

tovább
Amerikában is sikert aratott egy fővárosi épület

A Magyar Zene Háza Európa után Amerikában is sikert aratott: a Liget projekt ikonikus épülete a legrangosabb tengerentúli építészeti megmérettetésen, az Architecture MasterPrize versenyén elnyerte az Architectural Design of the Year elismerést - közölte a Városliget Zrt.

tovább
Kováts Adél veheti át "Téni bácsi" gyűrűjének másolatát

Neki ítélték idén a Páger Antal-színészdíjat.

tovább
Cseke Péter: januárban bezár a kecskeméti színház is, de senkit sem ér kár

Az újév első hónapjára tervezett előadások februártól kerülnek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színpadára. Cseke Péter, a teátrum igazgatója a nehézségek ellenére optimistán tekint a színház jövőjére.

tovább
Tiszteletbeli Oscart kapott a nagybeteg amerikai színész

Tiszteletbeli Oscar-díjat kapott a Parkinson-kórral küzdő Michael J. Fox, valamint Diane Warren dalszerző és két filmrendező, Euzhan Palcy és Peter Weir is; az amerikai filmakadémia kormányzóinak díjait a hétvégén adták át Los Angelesben.

tovább
Taylor Swift tarolt Los Angelesben, ő lett az év előadóművésze - videó

Az énekesnő hat díjat nyert az Amerikai Zenei Díjátadó gálán

tovább
A klímaaktivisták miatt emelik a múzeumi belépőjegyek árát

Üveggel kell védeni számtalan műkincset a klímaaktivisták gyakori demonstrációi miatt, és ez a múzeumi belépők árának emelését vonja maga után - közölte Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter vasárnap.

tovább
Richly Gábor: a művészeti hagyatékok kezelése azonnal ellátandó feladat

Hagyatékból örökség elnevezéssel programot indított a Magyar Művészeti Akadémia a magyar művészeti és művészetelméleti hagyatékok kezelésére.

tovább

Oldalak