Jelenlegi hely

Hibaüzenet

Deprecated function: mktime(): You should be using the time() function instead eval() függvényben (/home/hitelesforras/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code 1 sor).

Kultúra

Migrációs művészeti projektet mutat be a New York-i MoMA

Az Afrikából Európába vándorló menekültekről szóló művészeti projekt látható áprilistól a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA).

tovább
Bekerült a Zeneakadémia a világ legjobb előadóművészeti egyetemei közé

A budapesti Zeneakadémia a világ 30. legjobb előadóművészeti egyeteme lett a globális oktatási felméréseket végző Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings március végén kiadott 2016-os toplistája alapján.

tovább
Woody Allen filmjével nyílik a fesztivál Cannes-ban

Woody Allen legújabb filmjének bemutatójával, a Café Society című alkotással kezdődik május 11-én a 69. cannes-i fesztivál - jelentették be kedden a szervezők Párizsban.

tovább
Elhunyt a Szenvedélyek viharában szerzője

Hetvennyolc éves korában meghalt Jim Harrison amerikai író, költő, aki élete derekán érte el a világsikert a Szenvedélyek viharában című könyvével, amelyből később nagysikerű mozifilm is készült Brad Pitt, Anthony Hopkins és Aidan Quinn főszereplésével.

tovább
Erősen nyitott az új Batman-film

A nem túl hízelgő kritikák ellenére világszerte 424 millió dollárért (120 milliárd forint) váltottak jegyet a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című amerikai akciófilmre a csütörtöki mozikba kerülése óta eltelt négy napban, ami minden idők negyedik legsikeresebb globális nyitóbevételét

tovább
Egressy Zoltán: Akkor ülök neki az írásnak, amikor már nagyon feszít valami

Nem hiszem, hogy egy írónak 365 napon keresztül írnia kell. Van, aki 365 napig ír, én nem tartozom közéjük. Ugyanakkor, ha eltelik egy-két hónap, elkezd nyomasztani ez a dolog. De közben arra is rájöttem és megtanultam az idők során, hogy ez tulajdonképpen önmagában egy inspiráló dolog.

tovább
A tojás szerelmi ajándék volt a legényeknek

A kedvesük meglocsolásáért kapott tojás szerelmi ajándék volt a legényeknek, ezért vigyáztak rá, szakítás esetén azonban összetörték vagy megették - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

tovább
Indul a IX. Nemzetközi Simándy József Énekverseny

Kedden kezdődik a IX. Nemzetközi Simándy József Énekverseny, amelyre 136 - többségében magyar - énekes jelentkezett.

tovább
Világhírű zongaművésszel levelezett az operaház egykori főtitkára

Egy barátság levelei címmel jelent meg a Rózsavölgyi és Társa Kiadó gondozásában Szvjatoszlav Richter (1915-1997) világhírű zongoraművész és élettársa, Nyina Dorliak Fejér Pálhoz, a Magyar Állami Operaház egykori főtitkárához írt levélgyűjteménye.

tovább
Sokoldalú művész Almási Éva, a Nemzet Színésze

Almási Éva lett a Nemzet Színésze. A választást hagyományosan a Nemzeti Színházban tartották, ahol a nemzet színésze címet viselő tizenegy művész döntött arról, hogy a nemrég elhunyt Psota Irén után Almási Éva érdemelte ki az elismerést.

tovább

Oldalak