Jelenlegi hely

Regionális gazdasági hírek

Egyéni tanulási utakat kínálnak azoknak, akik „kilógnak a rendszerből”

Nemcsak az iskoláskorúakat várják a dobbantóprogramba és a műhelyiskolákba, hanem azokat a felnőtteket is, akik szakma nélkül próbálnak boldogulni a munkaerőpiacon - írja a Magyar Nemzet.

tovább
Erős hónapot zárt az autópiac

Novemberben 13,2 ezer új személygépjárművet helyeztek forgalomba, ami új idei csúcs - írja a Datahouse legfrissebb jelentésére hivatkozva a Világgazdaság.

tovább
A jégeső a felelős a károk többségéért

A mezőgazdaságban a jégeső mellett a tavaszi fagyok okozták idén a legnagyobb károkat, a kárbejelentések 87 százaléka pedig a növénytermesztési ágazathoz kapcsolódott - írja a Groupama Biztosító közlése alapján a Világgazdaság.

tovább
Koronavírus - őrületes mennyiségű hitelt vettek fel a hazai cégek, itt vannak az adatok

Az áprilisban elindított NHP Hajrá programban elérhető hitelek iránt továbbra is jelentős az érdeklődés, eddig 1159 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki a programban, több mint 17 ezer kkv jutott általa kedvező forráshoz - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

tovább
Rékasi Tibor marad a Magyar Telekom vezérigazgatója

A távközlési cég igazgatósága a 2020. december 1-i ülésén döntött vezérigazgatói szerződésének meghosszabbításáról.

tovább
OECD: lassabb kilábalás várható, de lesznek kivételes országok

A vártnál lassabb lesz globális szinten és Magyarországon is a kilábalás a járvány okozta válságból az OECD prognózisa szerint. Kivételek ugyanakkor vannak: Kína idén és 2021-ben is növekedhet.

tovább
Elemzők: aligha volt bármikor is ilyen "cikk-cakk" a magyar gazdaság történetében

A harmadik negyedéves GDP-adatot elemző makrogazdasági szakértők szerint 2021-re még nem heveri ki Magyarország gazdasága a koronavírus-járványt, de a kormány 6,4 százalékos visszaesési becslése az idei évre már inkább pesszimistának tűnik, mint reálisnak.

tovább
Így várja a telet az energiaszektor

A fogyasztók ellátása a fűtési időszakban biztosított, a hétfői adatok szerint több mint 6 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre, és a villamosenergia-, valamint a távhőszektor is felkészült a hidegebb hónapokra az ellátásbiztonság fenntartása érdekében - közölte a Magyar Energetikai és Köz

tovább
"A zöld átmenet" felgyorsult a járvány hatására

Szijjártó Péter és az uniós energiaügyi biztos is felszólalt a harmadik Budapest Energy Summit nemzetközi konferencián.

tovább
Még nem kell temetni a trolibeszerzést

A főváros ugyan nem rendelte meg határidőig, a gyártó azonban haladékot adott, így van remény az ötven modern jármű érkezésére.

tovább

Oldalak