Regionális gazdasági hírek

Gyorsuló ütemben nőttek a lakbérek májusban: az előző hónaphoz képest országosan 2,6, Budapesten 2,5 százalékkal emelkedtek a kínálati árak - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com kedden közzétett lakbérindexéből.

...a lakások árán ez nem igazán látszik. Sőt!

Az orosz energiaforrások kiesése miatt ismét előtérbe került a széntüzelésű erőművek újraindítása.

2 millió svájci frankra büntette hétfőn a Credit Suisse-t a svájci szövetségi büntetőbíróság, mert nem akadályozta meg egy bolgár kokaincsempész banda pénzmosását. Ez az első büntetőper az országban, amit az egyik nagybank ellen indítottak.

Immár közel 40 ezer ügyfél kötött fogyasztóbarát személyi hitelszerződést, az új értékesítések volumenének negyede ehhez a konstrukcióhoz kötődik.

Az aszály miatt súlyos vízhiánnyal küzdenek a magyarországi halastavak – mondja a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője.

Rendben zajlik a gáztározók feltöltése - mondta a miniszter.

A Magyar Nemzeti Bank vezetése kedd délután részletesen megvilágította a jegybanki alapkamat emelésének szokatlanul és váratlanul nagy mértékét.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 185 bázisponttal 7,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

Az oroszok befejezték a Török Áramlat karbantartását.

Oldalak