Jelenlegi hely

Regionális gazdasági hírek

Gigapályázat a Balatonnál

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) használatba kívánja adni 11 vitorláskikötőjét, 15 éves, határozott idejű üzemeltetési szerződéssel, egyfordulós, nyilvános pályázat útján - áll a cég pénteki sajtóközleményében.

tovább
Újabb milliárdos a Balatonnál

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. árbevétele 2019-ben először haladta meg az 1 milliárd forintot.

tovább
Novák Katalin minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készül

Otthonteremtési programról és új családvédelmi akciótervről is beszélt kinevezés előtti meghallgatásán a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt Novák Katalin pénteken az Országgyűlés népjóléti bizottságában.

tovább
Jelentősen javult a foglalkoztatás augusztusra

Júliushoz képest jelentősen, 53,7 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma augusztusban, míg a munkanélküliek száma 32,1 ezer fővel 185,4 ezerre fogyatkozott - derül ki a KSH friss előzetes becsléséből.

tovább
Év végén indulhat a próbaüzem a komáromi akkumulátorgyárban

Az e-autógyártásban is komoly beszállítói kapacitás kezd kiépülni Magyarországon, főleg az ázsiai gyártók léptek, és jelenleg két óriási akkumulátorgyár építése is zajlik.

tovább
Ebzárlatot rendelnek el több területen

A vadon élő rókákat idén ősszel is immunizálják veszettség ellen, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

tovább
Megint egy lista élén Magyarország, de ennek most nem örülhetünk

Magyarországon mérte a legnagyobb ütemű drágulást augusztusban az Eurostat. Második egymást követő hónapban vezetjük a listát.

tovább
Koronavírus: olcsó, öreg autókban tartanák a távolságot a magyarok

Szinte a tavalyi szinten pörög a használtautó-piac, jelentős mértékben az olcsó, koros autókat veszik a kereskedői tapasztalatok szerint. Ami hosszabb távon nem jelent jót a levegőminőség szempontjából.

tovább
Szellemkamionok jelentek meg a magyar utakon

A román határon még üresen lépnek be az országba, de a nyugati határon már csak töredékük bukkan fel.

tovább
MNB: domináns volt a koronavírus hatása a hitelpiacon is

A kereslet csökkent, a banki kínálati feltételek szigorodtak, az állami hitelprogramok egy része pedig még nem fejtette ki teljesen a hatását, főleg a vállalati hiteleknél.

tovább

Oldalak