GASZTRO - Szponzorált tartalom

“ Ez a rizsfajta főzés közben képes sokat növekedni, mert könnyen felszívja a vizet.
Nagyméretű gyöngyszemcséit széles körben használják a rizottók készítésében, és éppen azért érdekesek, mert ' al dente ‘ azaz roppanós marad .A külső felületén felszabaduló keményítő hatására alkalmas levesek és szószok elkészítésére.
Az "Arborio" név Vercelli községhez kapcsolódik, amelyben ezt a fajtát Domenico Marchetti agronómus választotta ki."

Forrás: http://www.risonuvola.it/en/home-2/

“ Szemei nagyok nagyok és ellenállnak a tulfőzésnek főzésnek, mert gazdagok amilózban. Minőségi szempontból rendkívül finom rizs, eredetét Vialone és Lencino találkozásának köszönheti, amelyet 1945-ben a paull-i Angelo De Vecchi rizstermesztő és egyik munkatársa kereszteztek.
A „Carnaroli” volt ennek a gazdának a vezetékneve, aki De Vecchi szerint megérdemelte a nevet annak az újfajta rizsfajtának, amelyet ennyi erőfeszítés után nyertek.

"Közepesen nagy szemcsés, tömör szerkezetű. Főzésekor, a nyomás alatt magas hőmérsékletre emeli a rizst, majd száradni hagyja, ezáltal a jellegzetes fényes és borostyán megjelenést kap.
E folyamat során a rizst rostokkal, vitaminokkal és ásványi sókkal töltődik meg, annyira, hogy tápértékében a teljes kiőrlésűhez hasonlítható legyen.
Főzési ideje nagyon gyors, ezáltal nagyon megkönnyíti az elkészítését, nem fő el túlságosan: ezért használják gyakran saláták és köretek készítéséhez, bár rizottóra is alkalmas."

“ Közepes méretű zömök,markáns kerekszemű fajta. A Riso Nuvola az autentikus Vialone Nano-t részesíti előnyben, nagyon kötődik a természetességhez és az autentikus megjelenéshez: ez azt jelenti, hogy a szemek előkészítésének eljárásai ebben az esetben még inkább a termék integritása felé irányulnak, hogy a teljes kiőrlésűhöz nagyon közel álló rizst kapjanak.