Riso Nuvola

Megosztás

“ Szeretnénk vidékünkre elvinni, megmutatni az álmodozó és fenséges szürke gémeket, hogy várjanak az árkok partján, szeretnénk megadni nekünk azokat a színeket, amelyeket a síkság minden évszakban kínál nekünk, elaltatva kedélyünket és megsimogatva népünket.

Van egy különös varázslat, amely összeköt bennünket a földdel, ahol felnövünk, és Mantovánk az egész provinciával együtt eláraszt minket természeti, történelmi és monumentális csodákkal. A Mincio és a Po áramlását követve, sétálva a főtereken és a főváros nagyobb terein, ellátogatva a palotáinkba és a templomainkba, gyakran észrevesz egy dolgot: szeretünk együtt lenni, az asztalnál.

Az emberek szokásai mélyen gyökereznek, ugyanez vonatkozik az együttlét, az ünneplés, a rólunk mesélő, a helyi erőforrásokat és készségeket tiszteletben tartó ételek megbecsülésére.

Gonzagák e várost, Mantovát egy nagy reneszánsz udvarrá tették, amelyben az asztalhoz kapcsolódó stílusok és értékek az idők folyamán megváltoztak, mígnem fontos és kifinomult recepteket adtak át, még egy nagy Mester, Bartolomeo Stefani aláírásával is. Ez is része a létezésünknek.

A Mantova környékét megvilágító fesztiválok és ünnepségek ma is az alapanyagokat, a recepteket és az együttlét örömét ünneplik, a főszereplő pedig a rizs, különösen a Vialone Nano."

Forrás: http://www.risonuvola.it/en/home-2