Jelenlegi hely

Hibaüzenet

Deprecated function: mktime(): You should be using the time() function instead eval() függvényben (/home/hitelesforras/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code 1 sor).

külföld

Lecsaptak a kínaiak a magyar cég találmányára

Nemcsak pénzt, hanem értelmes feladatot kell adni a vállalkozóknak, hogy elinduljon a magyar gazdaság növekedése - véli Mészáros Csaba, az evopro alapító vezérigazgatója, akinek nulla emissziós buszai iránt Keleten egyelőre nagyobb az érdeklődés, mint itthon.

Rosszindulatú hisztériakeltés: Így provokálja az USA az olimpiát

Korrupció itthon és az unióban - Komoly jelentés látott napvilágot

Magyarország több erőfeszítését is elismeri az Európai Bizottság anitkorrupciós jelentése - írja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közleménye. Ugyanakkor kiderül, hogy az unión belül Szlovákiában az egyik legmagasabb a korrupció érzete.

Brit pénzügyminiszter: „Reform nélkül hanyatlásnak indul az EU”

Az Európai Unió máris kezd lemaradni olyan feltörekvő gazdasági erőcentrumok mögött, mint Kína vagy India, és az intézményi-szabályozási keretek teljes reformja nélkül végképp hanyatlásnak indul - mondta szerdán a brit pénzügyminiszter.

George Osborne alig burkolt utalást tett arra is, hogy az EU reformja nélkül Nagy-Britannia számára esetleg nem marad más választás, mint a távozás az unióból.

Magyar államfője lehet Szlovákiának? - Megkérdeztük a szakértőt

Nem kis meglepetést okozott a Magyar Közösség Pártja (MKP) által indított Bárdos Gyula, az első magyar államfőjelölt Szlovákia történetében, azzal, hogy a szükségesnél háromszor több aláírást gyűjtött össze, így indulhat a március 15-i elnökválasztáson. Esélyeiről kérdeztük Hamberger Juditot, a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársát, Szlovákia-szakértőt.

Egy békés lázadó, megbocsátó ember – Nelson Mandela halálára

Kilencvenöt éves korában elhunyt Nelson Mandela, Dél-Afrika volt elnöke. A halál nem érte váratlanul sem saját népét, sem a világot, hiszen az agg politikus már hónapok óta vívta haláltusáját.

Londonból jöhet friss lendület

A nagy remények ellenére sem várhatunk azonnali hatást a Mikulás napján startoló Xetrától. A legjobb kereskedési rendszer sem helyettesíti a vonzó papírokat.

Meghibásodott a viharban Méder Áron hajója

A tomboló vihar nemcsak a MiniTransat 6.50 transztatlanti szólóvitorlázó verseny szervezőinek, hanem a a mezőny egyetlen magyar tagjának, Méder Áronnak is keresztülhúzta a számításait. A rossz időjárás miatt a patinás nyílt vízi viadal félbeszakadt, az újraindítás időpontjáról még nem született döntés, Méder pedig technikai gondokkal küzd.

Drágulást hoz a megállapodás az olajpiacon?

Erőre kaphatnak a gyengélkedő olajcégek az amerikai államgépezet újraindulása nyomán. Bár a tengerentúli társaságokat még visszafoghatja a dollár erősödése.

Vége az amerikai kormányválságnak. De meddig?

Elég volt a politikai Tévedések vígjátékából - figyelmeztetett szerdai számában a jobboldali Wall Street Journal. Ha másra nem is, de a piac fenyegetésére hallgattak az amerikai politikusok. Szerdán a technikai fizetésképtelenség előtti 23. órában az amerikai Kongresszus megszavazta a költségvetést, és engedélyezte a további kölcsönök felvételét, azaz felemelte az adósságplafont. A törvényt az elnök azonnal aláírja.

Oldalak