L.

AIPA
Fejlődő piaci szektorok, innovatív mentorok A gazdaság- és a vállalkozásfejlesztést helyezi középpontjába az AIPA Nonprofit Kft. 2016-tól igénybe vehető komplex szolgáltatásrendszere, melyet a Kecskeméti Főiskolával és a Kecskeméti Önkormányzattal együttműködve a Tudáspark elnevezésű TÁMOP-4.2.1.C-14/1/Konv-2015-0011-projekt keretein belül,...
Megváltoztak a pályázati arculatra vonatkozó szabályok pályázat Tájékoztatás az Új Széchenyi Terv arculati elemeinek használatáról2014. május 20. Az Új Széchenyi Terv kötelező arculati elemeinek használatára vonatkozóan 2014. május 20-tól a következő előírás az irányadó: A kedvezményezettek - az Új Széchenyi Terv logó mellett - a “Magyarország megújul”...
Lecsaptak a kínaiak a magyar cég találmányára itthon, külföld, gazdaság Nemcsak pénzt, hanem értelmes feladatot kell adni a vállalkozóknak, hogy elinduljon a magyar gazdaság növekedése - véli Mészáros Csaba, az evopro alapító vezérigazgatója, akinek nulla emissziós buszai iránt Keleten egyelőre nagyobb az érdeklődés, mint itthon. India után Kínába is elkísérte Orbán...

Jelenlegi hely

politika

Hazugságvizsgálóval figyelik Orbánt

Megosztás

A Gyurcsány-kormány volt titokminiszterének testvére, Szilvásy Péter által mind a mai napig üzemeltetett „Kormányzati Tanácsadó Jósda" szerint az április 6-i országgyűlési választásokon „az Összefogás pártjai nyernek, legalább 60 százalékos többséggel".

Nagy bajban az EU - Senki sem tudja, mit kellene csinálni

Megosztás

Ötletelnek, konferenciáznak, vitáznak, majd nem jutnak semmire. Az Európai Unió jövőjéről, az új irányokról folyó diskurzusok kisiklottak. A legvalószínűbb, hogy nem lesz semmi. Semmi új. Csak ami eddig is volt.

Mától egész pályás letámadás – itt a nagy párthatározó

Megosztás

Mától két héten át gyűjtik az ajánlásokat az április 6-i választás reménybeli indulói. Az új Zuschlag-ügy bizonyítja, hogy olyan „kamuformációk” is megjelentek a színen, amelyek kizárólag az állami kampánybüdzsé leszívásában érdekeltek.

Moszkva után Peking - Orbán most Kínába megy

Megosztás

India, Japán, Törökország és Oroszország után Orbán Viktor hamarosan Pekingbe látogat. A külpolitikai offenzíva nyomán ismét fellángol a vita: Nyugatról való „kivezetésünket” készíti elő a kabinet, vagy csak beszálltunk a globális versenybe? És hol a helye Kína stratégiájában a Budapest és Belgrád közötti vasútvonalnak? 

Magyarország és az „óriások tyúkszeme"

Megosztás

A rezsicsökkentés megvédését és folytatását nevezte az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján, hétfőn, napirend előtt. 2014 a rezsiharc éve lesz - jelentette ki a kormányfő, aki azt is mondta: a kabinetnek létre kell majd hoznia az első nonprofit energiaszolgáltatót.

Orbán Viktor dönthetett a sokat vitatott emlékmű „elhalasztásáról”

Megosztás

Nem állítják fel a német megszállás emlékművét a Szabadság téren, írja a Népszabadság. A lap úgy értesült, hogy a választások előtt biztos nem avatják fel Párkányi Raab Péter alkotását, mely azonban minden jel szerint elkészülhetett. Közben Rogán Antal cáfolta a hírt.

Baráti bírálat Orbánéknak: itt lakik az Úristen?

Megosztás

Nagyon rossz az ország híre, ezért vállalta, hogy Budapesten részt vesz a Magyarország Barátai Egyesület rendezvényén. Az 1956 óta Svájcban élő neves újságíró, a rendszerváltás-szakértő Oplatka András ugyanakkor a magyar kormányt is bírálja az ország rossz megítélése miatt. 

Magyar államfője lehet Szlovákiának? - Megkérdeztük a szakértőt

Megosztás

Nem kis meglepetést okozott a Magyar Közösség Pártja (MKP) által indított Bárdos Gyula, az első magyar államfőjelölt Szlovákia történetében, azzal, hogy a szükségesnél háromszor több aláírást gyűjtött össze, így indulhat a március 15-i elnökválasztáson. Esélyeiről kérdeztük Hamberger Juditot, a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársát, Szlovákia-szakértőt.

Orbánék léptek: szobrot kapott Bánffy Miklós

Megosztás

Orbánék léptek: szobrot kapott Bánffy Miklós.

„Kegyelmes uram, nagyon sajnálom, hogy hétszáz esztendős itt-tartózkodás után elhagyja Erdély földjét" - az anekdota szerint így búcsúzott a kolozsvári állomáson 1949-ben Kelemen Lajos történettudós Bánffy Miklóstól. A nyelvbotlás nem is volt akkora tévedés: az évszázadok során a Bánffyak az erdélyi magyar művelődés mecénásai, mintagazdaságot irányító birtokosok, forróvérű hadvezérek, a „tündérkert" megmaradásért kontyos törökkel vagy copfos némettel trafikáló főurak voltak.

 

Nikoletti Antal: „Jól teljesít a külgazdaság, de új fázisba lépünk, gyorsítanunk kell!”

Megosztás

Tudatosabb piackereséssel és a hazai kkv-k támogatásával lehet esélyünk arra, hogy érdemben betörjünk a számunkra érdemi gazdasági eredménnyel kecsegtető keleti, illetve ázsiai országok piacára – jelentette ki Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára. Ma már nem csak az a feladat, hogy az ország ismertségét tovább növeljük.

Oldalak